WonderBrand | Om oss – Nyheter
varumärke, branding, varumärkesstrategi, varumärkesarbete, försäljningsstrategi, marknadsstrategi), positionering, affärsutveckling, verksamhetsutveckling, organisation, förändringsledning, analys, diagnos, HR, employer branding, marknadsföring, omvärldsanalys, konkurrentanalys, kommunikation, reklam, kommunikationstrategi, management, managementkonsulter, coaching
49873
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-49873,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-3.1,select-theme-ver-3.1,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
2017.09.22

Sedan några månader tillbaka har vi tillsammans med vår uppdragsgivare Rybrinks arbetat fram en mängd olika förpackningsdesigner, bland annat för dessa Gunrytvålar. Du hittar dem i utvalda ICA-butiker från och med oktober. Håll utkik i hyllorna!

Hör av dig om du också är i behov av bättre, snyggare eller smartare förpackningar!

2017.09.13

Denna regniga och gråa morgon startade vi upp med massor av färg och form! Det var nämligen två av de ämnen mina kollegor, Eric och Andreas, inför en entusiastisk publik föreläste om inom ramen för den seminarieserie med fokus på varumärken som Connect arrangerar under 2017. Med sin spetskompetens inom grafisk formgivning tog de oss med in i sin kreativa värld och berättade bland annat om hur färger kan beröra oss nästintill fysiologiskt, och att för ögat snarlika bilder kan sända extremt olika signaler till mottagaren.

Britta Andersson
2017.09.08

Efter många års utlandsvistelse har Britta nu landat i Göteborg, närmare bestämt hos oss på WonderBrand. Britta studerar Hospitality Management. Vi har äran att ha henne hos oss under utbildningens lia-period. Varmt välkommen in i gänget!

2017.09.06

I veckan spenderade vi en heldag ihop med alla härliga medarbetare på Tripnet AB. Tillsammans fortsatte vi att utveckla företagets tolkning och tillämpning av de grundläggande värderingarna, samt formgav (bokstavligt talat) dessa.

2017.09.01

Nu har vi stolt lämnat över ännu ett varumärkesarbete i händerna på vår uppdragsgivare. Efter en dags implementeringskonferens med massa intressanta diskussioner, gruppövningar och utvecklande tankar tar vi helg! Det märks att det är högsäsong! 😊
Vi önskar er en trevlig fredag!

2017.08.31

Tidigt igår morse begav vi oss till vackra Ulricehamn där vår VD och varumärkesstrateg Gitta, inför ett nyfiket och entusiastiskt gäng, föreläste om Employer Branding. Med sjöutsikt och ett högst aktuellt ämne i fokus spenderades morgonen i frågeställningar som ”Hur kan vi rekrytera de bästa medarbetarna? Vad är viktigt för dem och hur kan vi arbeta med vårt varumärke för att möta dessa preferenser?”.

2017.08.23

Förra veckan packade vi in oss i bilar och bussar och styrde kosan mot vackra Danmark, där vi hyrt ett stort hus. Under fem dagar varvade vi stora utvecklingsfrågor med löpande kunduppdrag och, inte minst, fantastisk matlagning och gott häng tillsammans. Nu är vi redo att möta hösten!

2017.07.22

Vi på WonderBrand har nöjet att ha Kairos Future Göteborg samt Bullterrier som hyresgäster. Igår fick vi, tillsammans med några av våra kunder, nöjet att lyssna och lära oss mer om trender och nya köpbeteenden samt analys och segmentering med hjälp av deras gemensamt utvecklade metodik Tribal Close Up. En otroligt spännande start på dagen. Hör av dig till oss om du också vill veta mer!

2017.07.16

Idag samlade vi våra nära och kära för en mysig sommaravslutning innan vi skiljs åt inför semestern. På vår terrass grillades det korv, dracks bubbel och stämningen var såklart på topp! Glad sommar önskar vi på WonderBrand!

2017.05.15

Sommarfest 2017!

Vilken kväll! Vår årliga sommarfest innehöll mycket sol, god mat, svala drycker, jazziga toner och fantastiska människor! Tusen tack – alla ni som kom och alla ni som inte kunde komma men tänkte på oss. Vi ses nästa år!

På vår Facebooksida hittar du alla bilder från kvällen.

2017.05.23

Världens Farligaste Möte

”Man måste inte vara så jävla bra för att vara bra – hitta din egen feeling”. Idag gillar vi Per Holknekt extra mycket och delar verkligen hans syn på branding: ”Det är inte produkten som är det avgörande. Det är PRESENTATIONEN.” Stark inledning på Världens Farligaste Möte 2017.

2017.05.23

DiSC

Denna veckan har vi på WonderBrand haft en DiSC-workshop tillsammans! En workshop som hjälpt oss att förstå vår organisation lite bättre och hur teamwork och kommunikation kan förbättras utifrån våra olika personligheter. Blev du nyfiken och vill veta mer om DiSC, deras personlighetstester och våra workshops? Hör i så fall gärna av dig, så berättar vi mer!

2017.05.17

Trailvarvet

Regn och rusk kunde inte stoppa oss när vi igår sprang Trailvarvet. Stort tack till vår kund Tripnet för ett jättefint arrangemang. Vi ser redan fram emot nästa år!

2017.05.15

Varmt välkommen!

Karin är civilekonomen som för tio år sedan bytte Excelark mot kreativa briefer och har sedan dess varit verksam som projektledare inom kommunikationsbranschen. Hos oss kommer Karin att ansvara för att driva affärsområdet WonderCommunication samt förstås fortsätta arbeta med att utveckla våra kunders kommunikation. Vi är jätteglada att ha dig här!

2017.05.11

Employer branding

Det må ha varit kallt och regnigt denna morgon, men inne på Swedbanks kontor på Södra hamngatan i Göteborg kokade det. Där föreläste nämligen vår VD Gitta om det kanske hetaste ämnet just nu – “Employer Branding”. Att kunna rekrytera och sedan behålla de absolut bästa medarbetarna är för många idag en avgörande fråga – kanske till med en fråga om överlevnad. Men vad blir då varumärkets betydelse i ett arbetsgivarperspektiv? Det är en en fråga vi aktivt arbetar med och är ni nyfikna på svaret, tveka inte på att höra av er till oss!

2017.04.18

Långt samarbete!

Vi är oerhört stolta över vårt snart 10 år långa och fina samarbete med vår uppdragsgivare AVA Monitoring. I dagarna lanserades en ny webbplats som, förutom att den fått ett grafiskt lyft, är bättre strukturerad, förenklad och med ett förtydligat erbjudande. Tveka inte att höra av dig till oss om du också behöver hjälp med ditt varumärkesarbete och din kommunikation! Läs gärna mer på avamonitoring.com

2017.04.06

HR-Båten

Idag är två av våra affärsområden – WonderMeeting och WonderManagement – på mässa och träffar personer verksamma inom HR. Emily och Michaela berättar glatt om såväl strategiska som taktiska tjänster som rör exempelvis värderingsarbeten, employer branding, förändringsledning, interior branding, konferenser, möten och kommunikation.

2017.03.31

Visst är det härligt med hembakat?

Ikväll har det bakats för fullt här på WonderBrand och kakburkarna är fyllda till bredden med godsaker – och givetvis finns det så det räcker till alla våra besökare. Varmt välkomna!

2017.03.27

Implementeringsworkshop med Mellanvårdsgruppen!

Denna soliga fredag inledde vi med en implementeringsworkshop tillsammans med vår uppdragsgivare Mellanvårdsgruppen – en kreativ och intressant förmiddag med givande dialoger och spännande tankar kring den nya värdegrunden. Vi ser verkligen fram emot att se resultatet av det inspirerande projektet vi har äran och förtroendet att arbeta med!

2017.03.16

Givande resa med vår uppdragsgivare Pulsteknik!

En resa som innefattat allt ifrån varumärkesstrategi, kommunikationsstrategi, ny profil och webbplats till implementeringskonferens med mera. Vi värdesätter vårt samarbete högt och hoppas på ett långt fortsatt och spännande uppdrag framöver.

2017.03.02

Föreläsning med WonderBrands VD Gitta

Idag startade vi morgonen med nybryggt kaffe och färska frallor på Handelshögskolan i Göteborg. Där föreläste vår VD Gitta om vikten av att skapa ett attraktivt varumärke.

Elin
2017.02.07

Välkommen Elin!

Elin Hansson, som till vardags studerar IT Solutions BsB på IHM Business School, påbörjade i veckan sin praktik hos oss. Hon brinner för försäljning och marknadsföring, har digitala tjänster i blodet och är en härligt social själ. Vi ser verkligen fram emot tio veckor tillsammans med denna energisprudlande tjej.

2017.01.13

2017 har börjat med en rivstart!

Det råder nu stor aktivitet inom alla affärsområden men bäst har kanske vår kollega Peter Kurzwelly det. Den här veckan håller han medarbetarworkshops hos vår nya uppdragsgivare, HotelSpecials, på deras kontor i Haarlem i Holland. Arbetet är en del i ett större varumärkesarbete som blir klart under våren.

2016.12.16

Tomtar och troll

Vad kan väl vara bättre än att få avsluta året med lite julfestligheter med sina härliga kollegor! Vi bjöds på en magisk julfest i en minst sagt förtrollande omgivning mitt bland tomtar och troll.

2016.11.08

Stolta medarbetare!

Vi på WonderBrand har länge och i olika sammanhang stöttat unga entrepenörer att våga pröva sina vingar. Att hjälpa och inspirera dem till att fortsätta att utveckla företag ger oss både energi och en skön tro på framtiden.
Vi är därför extra stolta eftersom vår VD Gitta valts in som ny styrelseordförande i Ung Företagsamhet Göteborgsregionen. Vi önskar henne och Ung Företagsamhet stort grattis och lycka till!

2016.12.02

Vilken kväll …

… det blev igår på vårt årliga glöggmingel – en fantastisk uppslutning av entusiastiska människor fyllde kontoret till bredden och minglade, julpysslade, bakade och dekorerade pepparkakshus. Magiskt! Energifyllda och tacksamma jobbar vi nu vidare, med en härlig julstämning i kroppen. Stort tack till alla er som kom och förgyllde vår kväll!

Josephine Berqvist
2016.11.30

Välkommen Josephine!

Med passion för struktur, ordning och reda kommer vår nya drivna praktikant sätta tänderna i alla möjliga spännande projekt hos oss på WonderBrand. Hon studerar idag Event Marketing och Management på Yrgo och kommer att förgylla vår tillvaro fram till juni. Vi ser fram emot att ha Josephine hos oss!

2016.11.24

Tack!

Stort tack till alla som kom och firade vårt nya affärsområde WonderMeeting igår kväll på Scandic Rubinen! Tack vare er blev denna kväll precis så härligt varm och trevlig som vi hoppades!

2016.11.10

Vi blickar tillbaka

Såhär i vinterkylan kan vi inte låta bli att drömma oss tillbaka till en betydligt varmare och soligare sensommartorsdag i augusti på Nääs Fabriker. För gänget på PS/Invonova arrangerade vi en kreativ workshop för att implementera den nya varumärkesstrategin, dvs med fokus på deras varumärkes betydelse och innebörd, internt och externt. Mer inspirerande arbetsmiljö får man leta efter!

2016.11.04

Premiär!

Vi tror på den magi som uppstår när människor möts! Därför lanserar vi nu vårt tredje affärsområde – WonderMeeting.

Vi har tagit tillvara på den kompetens som redan finns hos oss kring möten och mässor och kombinerat med den yrkeskunskap som tjejerna på före detta konferensbokningsföretaget Contio besitter. Förutom kostnadsfria bokningstjänster bidrar vi med förädling av möten – allt ifrån projektledning till stort koncepttänk eller små förgyllande detaljer!

2016.10.20

Kakbak hos oss på WonderBrand

Det är något visst med hembakat! Igår bakades det för fullt här på WonderBrand och lokalerna fylldes av ljuvliga dofter när den ena plåten efter den andra åkte in i ugnen. Kakburkarna är nu fyllda till bredden med godsaker och givetvis finns det så det räcker till alla våra besökare. Vi hoppas att det kommer att smaka!

Emil
2016.10.17

Välkommen Emil!

Låt oss presentera vår nya kollega Emil Skanne! Denna sprudlande unga man – med ett genuint intresse för att träffa nya människor och för att bygga långsiktiga relationer – kommer att passa ypperligt i sin roll som projektledare här hos oss på WonderBrand.

2016.10.14

Frukostseminarium

Morgonstund har guld i mun sägs det – och det hade verkligen gårdagens morgon! Våra lokaler fylldes med såväl nya som gamla vänner och med en väldoft av nybryggt kaffe och croissanter. Vår egen Gitta höll en inspirerande föreläsning om varför och hur man bäst bygger starka varumärken. Stort tack till alla er som kom och förgyllde vår morgon. Trevlig helg!

2016.10.07

Välkommen Amanda!

Med ett stort driv för förändringsarbete och utveckling klev Amanda in genom vår dörr för drygt två veckor sedan. Hon läser just nu sin master på Matix Management av tillväxtföretag på Handelshögskolan, och kommer vara hos oss som trainee under ett års tid. Detta är vi väldigt glada för. Varmt välkommen!

2016.09.27

Danilo öppnar på Kungstorget!

Den 1 november öppnar vår uppdragsgivare Danilo sin andra restaurang, denna gång på Kungstorget. Nu i veckan börjar lanseringskampanjen rulla ut på allvar, exempelvis på stortavlor runt om i hela stan. Vi vet var vi ska hänga i höst – hoppas vi ses på Danilo!

2016.09.23

AVA Monitoring får nya lokaler

Vi på WonderBrand fick uppdraget att inreda AVA Monitorings lokaler för att sätta varumärket i väggarna. Med utgångspunkt i AVAs kärnvärden har vi med enkla medel inrett och lyckats skapat en röd tråd igenom lokalerna, bokstavligt talat. Vi hoppas verkligen att de kommer trivas!

2016.06.21

Alla pratar varumärken – men vad är ett varumärke egentligen?

Detta hjälpte Gitta Hertzman Perez, VD och varumärkesstrateg hos oss på WonderBrand, till att reda ut igår på StyrelseAkademien i Göteborg. De som var där fick genom en inspirerande föreläsning en större insikt i hur man bygger ett starkt varumärke i dagens föränderliga värld.

2016.09.16

Den senaste tiden har det hänt mycket här hos oss på WonderBrand

Vi är i full gång med vår egen verksamhetsutveckling! Vi inledde veckan med ett härligt kreativt möte där vi arbetade med att taktiskt tolka vår värdegrund genom flera olika modeller och övningar – samma som vi brukar använda för våra uppdragsgivare. Vi på WonderBrand vill passa på att önska trevlig helg!

2016.09.06

Så Mycket Bättre!

Vår uppdragsgivare Toyota är i år stolt huvudsponsor för TV-programmet Så Mycket Bättre. Minst lika stolta är vi över det arbete vi gjort för dem och deras återförsäljare i samband med lanseringen av detta samarbete. Besök din närmaste Toyota-återförsäljare, fram till på söndag 11 september för att kika lite närmare på den kampanj vi tagit fram och för att ta del av spännande tävlingar och unika erbjudanden på flera Toyotamodeller. Nu kickar vi igång säsongens Så Mycket Bättre!

WonderBrand-Medarbetare-Sofia
2016.08.25

Varmt välkommen, Sofia!

Sofia läser sin sista termin i medie- och kommunikation vid Göteborgs Universitet och har sökt sig till WonderBrand för gedigen arbetslivserfarenhet och för att hon har ett brinnande intresse för människor, kommunikation och varumärkesarbete. Varmt välkommen till oss!

Emily Engström
2016.08.30

Varmt välkommen, Emily!

Med härlig energi klev vår nya kollega Emily Engström in hos oss förra veckan. Hon kommer att ansvara för att utveckla och driva vårt nya affärsområde WonderManagement. Vi är så glada att hon är här – varmt välkommen, Emily!

Peters examen
Peters examen
2016.06.03

Grattis, Peter!

Stolta medarbetare från WonderBrand var på plats och gratulerade en ännu stoltare Peter Kurzwelly till magisterexamen från MATIX på Handelshögskolan.

2016.05.25

Sommaren är här!

Vår årliga sommarfest blev även i år, tack vare våra ljuvliga gäster, en fantastisk kväll. Det minglades, skrattades och mystes. En och annan cowboyhatt med tillhörande par boots skådades dessutom!

Tusen tack – alla ni som kom och alla ni som inte kunde komma men tänkte på oss. Ni frambringade total sommarkänsla – magi!

Spana in alla bilder från sommarfesten på Facebook.

Connectdagen 2016
2016.05.19

Stora Connect-dagen 2016

Vi ser fram emot en inspirerande eftermiddag! Som huvudpartner till
Connect Sverige Region Väst är vi extra stolta idag!

WonderBrand under Trailvarvet
2016.05.18

TrailVarvet 2016

Tack vare peptalk från Tripnet, som är sponsorer för GöteborgsVarvets nya satsning TrailVarvet, gav några av oss ut i spåret igår. Underbart väder, trevligt sällskap och därefter välbehövlig förtäring i Tripnets tält – en bra kväll!

2016.05.17

Så Jäkla Nice!

Varumärkesstrategiskt arbete för företag skiljer sig inte så mycket från att jobba med artister!

Vår stolthet Emil Gullhamn är en av de som tar hjälp av oss på WonderBrand. Idag släpptes en rykande färsk sommarplåga. Hans hit är precis vad den heter – Så Jäkla Nice!

Lyssna här!

Så jäkla nice
Amanda
2016.04.12

Varmt välkommen, Amanda!

Det känns som att det var en evighet sedan hon var här på intervju och tog oss med storm, denna härliga tjej från Sälj & Marknadshögskolan. Nu är hon äntligen på plats med sin positiva energi och nyfikenhet. Varmt välkommen, Amanda!

Gabriel
2016.03.11

Varmt välkommen, Gabriel!

Ibland blir det inte som man tänkt sig utan istället så väldigt mycket bättre. Vi hade egentligen fyllt våra praktikplatser i vår när den här begåvade unga mannen dök upp och bländade oss med sina kunskaper i kommunikationsvetenskap. Vi är så glada för det och hälsar Gabriel varmt välkommen till oss.

Peter Olsen
2016.02.10

Varmt Välkommen, Peter!

WonderBrand växer! Sedan första februari har vi en ny kundansvarig i Peter Olsen. Peter har lång och gedigen erfarenhet av kommunikation och affärsutveckling i projektledande roller från en rad olika branscher och företag. I Peter får vi en härlig kollega med glimten i ögat och våra kunder får en mycket kompetent och trygg kundansvarig.

Välkommen, Peter!