Marknadsavdelning att hyra

Har du ett bolag med stora ambitioner? Ofta är behovet av kompetens inom marknadsföring, kommunikation, varumärkesbyggande och säljstöd konstant och större än resurserna. För detta är vi lösningen!

I tjänsten ”Marknadsavdelning att hyra” tilldelas ni som uppdragsgivare en kundansvarig med bakgrund som exempelvis marknads- eller kommunikationschef. Hos WonderBrand arbetar personen i fråga brett med flera olika kunder och håller sig därför uppdaterad och utvecklad av sin omgivning. Interimt kan den kundansvariga axla rollen som marknadsansvarig i ert bolag, och därtill använda sina byråkollegors spetskompetens där de gör störst nytta, från gång till annan. Med andra ord vinner ni inte enbart en mer kompetent marknadschefsfunktion – ni får även tillgång till creative directors, art directors, copy writers, webbutvecklare, content managers, varumärkes- och kommunikationsstrateger samt fotograf/filmare. Detta till en sammanlagd summa som sällan eller aldrig (självklart beroende på behov) överstiger vad en anställd person kostar.

VAD ÄR FÖRDELARNA MED OUTSOURCAD MARKNADSAVDELNING?

  • Spetskompetenta insatser till lägre eller samma kostnad som en anställd generalist.
  • Flexibelt upplägg som går att gasa eller bromsa efter behov
  • Inga löpande kostnader för personal eller utbildning.
  • Konstant närvaro – Ingen frånvaro pga semester, VAB och liknande. Bemannat alla dagar utom röda.
  • Inga investeringar i hård-/mjukvara, arbetsplats eller andra inventarier.

Den omöjliga rekryteringen

Att anställa en marknadschef eller marknadsansvarig är något i stil med ”den omöjliga rekryteringen”. Jobbannonserna består numera av bisarrt långa listor av spetskompetenser som en marknadsfunktion ska besitta för att lösa komplexiteten i att ensam klara en hel avdelnings arbetsuppgifter. Det säger sig själv – om man mot förmodan skulle hitta denna mångfacetterade och erfarna övermänniska – då kan det bli kostsamt!

Nyfiken?
Hör av dig till Camilla Sivemark